Camilla Ekendal heter jag.  Bor sedan några år tillbaka på Orust tillsammans med min man och två barn.

Jag har under flera år gillat att fotografera men har inte haft några kunskaper. Min fotografiska resa började på allvar 2012.
Det var då jag gick min första kurs inom fotografi. En grundkurs som bla handlade om kamerateknik. Sedan dess har jag bara velat lära mig mer inom ämnet. Detta var under en period i mitt liv då det var sjukdom i familjen. Fotograferingen var ett sätt att kunna fokusera på något annat och kom också att bli ett sätt att uttrycka sig på.

Jag tycker det är roligt att fotografera olika saker och på olika sätt. Vill  lära mig hur man gör för att sedan själv se hur det kan göras på ett annorlunda sätt och utveckla min egen bildstil. Att fånga ljuset och att skapa känslor i mina bilder är något jag eftersträvar och är viktigt för mig.

Naturen är en stor del för mig och kameran är ofta med. Mest blir det makro fotografering.
 
Jag har tävlat mycket både i Sverige och internationellt. Det har gått väldigt bra.
Fick min första internationella titel AFIAP förra våren och kommer nu våren 2017 att få min andra titel EFIAP
Det är den Federation International del Art of Photography i Bryssel som utfärdar utmärkelserna.
I nationella sammanhang har det också gått bra med  priser i olika tävlingar.

Tävlingarna gör att jag får tänka till lite extra och arbeta mer med mina bilder som jag tar och blir då ytterligare ett sätt för mig att utvecklas på. Hur gör jag för att kunna ta ännu bättre bilder och vad är det jag vill förmedla med min bild? Det är frågor som ofta finns med mig i mitt skapande.

Välkomna in och titta i Galleriet :)